در حال بارگزاری...
PTE

مهاجرت تحصیلی و کاری

آزمون پی تی ای(Pearson Test of English) یا آزمون زبان انگلیسی پیرسون یه آزمون بین المللیه که تماما توسط کامپیوتر برگزار میشه. اگه تو این آزمون نمره مورد نظرتون رو بگیرین، به راحتی میتونین به اکثر کشورها مهاجرت تحصیلی و کاری انجام بدین. اما قبل از هر توضیحی به نظرم اجازه بدین دو تا از مهمترین مزیت های آزمون پی تی ای رو نسبت به آزمون های دیگه بهتون بگم.

این آزمون چهار مهارت گفتاری(speaking) شنیداری(listening) دیداری(reading) و نوشتاری(writing) رو می سنجه و تمام امتحان از طریق کامپیوتر برگزار میشه. مدت زمان این آزمون در حدود 3 ساعت هستش که زمان بندی شما برای پاسخ به سوالات از اهمیت خاصی برخورداره.

دو مزیت نسبت به آیلتس

اول اینکه اگر در آیلتس گرفتن نمره 8 آرزوی محال باشه، در پی تی ای گرفتن این نمره کاملا ممکنه به طوری که برخی از شرکت کنندگان نمراتی بالاتر از این رو هم کسب کردن. مزیت بعدی اینکه تمام جواب های شما توسط کامپیوتر تصحیح میشه و این یعنی هیچ انسانی در نمره دهی شما دخالت نداره. نکته اینجاست که کامپیوتر هوش انسان رو نداره و با تکنیک های خاصی میشه اون رو دور زد. در واقع باید بگیم که آزمون پی تی ای، 50 درصد دانش زبان و 50 درصد تکنیک آزمون هستش.

انواع آزمون PTE

آزمون پی تی ای چند نوع مختلف آکادمیک، جنرال، Home A1-A2-B1 ،UKVI ،SELT و کودک و نوجوان داره که به گفته سایت رسمی پیرسون (https://www.pearsonpte.com) آزمون آکادمیک برای پذیرش از دانشگاه ها و مهاجرت کاری به کشورهای استرالیا، نیوزلند، انگلستان و کانادا به کار میره، در حالی که آزمون جنرال بیشتر برای سنجش زبان افراد کاربرد داره. هر چند که در برخی منابع عنوان شده که آزمون جنرال مورد پذیرش تمام دانشگاه ها هستش اما برای مهاجرت کاری نمیتوان از آن استفاده کرد، اما در کل، آزمون جنرال چندان مرسوم نیست.

در سایت رسمی پیرسون هم اطلاعات دقیقی از آزمون جنرال به چشم نمیخوره ولی در کل فرق جنرال و آکادمیک به این شرح: آزمون آکادمیک در 365 روز سال و در بیش از 50 کشور جهان برگزار میشه، در حالی که آزمون جنرال فقط در سه نوبت در طول سال برگزار میشه. همچنین اعتبار آزمون آکادمیک برای مهاجرت به استرالیا سه سال و باقی کشورها دو ساله در حالی که آزمون جنرال تا آخر عمر اعتبار داره. آزمون کودکان و نوجوانان هم بیشتر برای سنجش اون هاست و خیلی از کاربردش صحبتی نشده. ولی اگر بخوایم در کل یه نتیجه گیری کنیم باید بگیم که آزمون آکادمیک، آزمون اصلی پی تی ای محسوب میشه که از طریق اون میتونید تقریبا به همه کشور ها مهاجرت تحصیلی و به برخی از کشورها مهاجرت کاری داشته باشید. هر چند که هنوز اندک دانشگاه هایی هستند که پی تی ای رو برای پذیرش قبول نمی کنند.

آزمون های SELT ،UKVI و Home A1-A2-B1 هم برای گرفتن ویزاهای کاری، تحصیلی، استارت آپ، ابداع کننده، ورزشکاران، هنرمندان و .... از کشور انگلستان به کار میرن. هر چند که از آزمون آکادمیک هم میتوان برای مهاجرت تحصیلی به دانشگاه های انگلستان استفاده کرد. هزینه آزمون جنرال هم در حدود 180 دلاره که نسبت به سایر آزمون ها قیمت مناسب تری داره.

محل برگزاری آزمون

این آزمون متاسفانه در ایران برگزار نمیشه و اکثر هموطنان ما در چند سال اخیر برای انجام آزمون به کشورهای همسایه همچون ترکیه، آذربایجان و کشورهای عربی میرن. خوشبختانه مراکز بسیار با کیفیتی در این کشورها وجود داره و حتی مسئول یکی از سنترهای ترکیه یه خانم با اخلاق و محترم ایرانی هستن که موجب کاهش استرس و افزایش روحیه ایرانی های عزیز میشه :)

مزایا و معایب

یکی از مزیت های آزمون پی تی ای نسبت به آیلتس مدت زمان مشخص شدن نتیجه آزمونه که معمولا در کمتر از دو روز مشخص میشه(هر چند که در سایت رسمی پیرسون گفته تا 5 روز ممکنه طول بکشه)، در حالی که برای آزمون آیلتس حداقل دو هفته طول میکشه، از طرفی شما برای ارسال نتیجه آزمون پی تی ای به دانشگاه ها نیازی به پرداخت هزینه ندارید در حالی که برای ارسال نتیجه آزمون آیلتس به بیش از 5 دانشگاه، شما باید مبلغی را به ازای هر درخواست بپردازید. این نکته مهم رو هم در نظر داشته باشید که اگر بخواید دوباره امتحان پی تی ای بدید، باید بینش 5 روز فاصله باشه، یعنی زودترین زمانی که میتونید برای امتحان بعدی بوک کنید، پنج روز بعد از امتحان قبلی تونه، ولی هیچ محدودیتی در تعداد آزمون هایی که میتونین انجام بدین وجود نداره.

یکی از دقدقه های اصلی داوطلبان آیلتس، گرفتن نمره در بخش رایتینگ هستش که گلوگاه اصلی این آزمونه و باعث میشه نمره each skill شرکت کنندگان در حدود 7 باقی بمونه. خبر خوش اینه که شاید یکی از ساده ترین بخش های امتحان پی تی ای، همین بخش رایتینگه که با رعایت تکنیک های خاصی میتونید نمره بالایی از این بخش بگیرید.

نتیجه گیری

مزایا

برگزاری تمام مراحل آزمون در یک روز

نبود بخش مکالمه با شخص(برعکس آیلتس)

مشخص شدن سریع نتیجه تست(معمولا کمتر از دو روز)

عدم وجود هزینه برای ارسال به دانشگاه ها و سازمان های مهاجرتی

اعتبار بیشتر(3 سال) نسبت به آیلتس(2 سال) برای مهاجرت کاری به استرالیا

راحت تر بودن در گرفتن نمره دلخواه نسبت به آیلتس(نمره 79+ که معادل 8 آیلتس هست)

انجام تمام مراحل آزمون توسط کامپیوتر بدون دخالت انسان(امکان استفاده از تکنیک هایی خاص جهت افزایش 50 درصدی نمره و حذف نمره دهی سلیقه ای)

معایب

عدم پذیرش جهت مهاجرت کاری به کانادا

نبود مراکز امتحانی در ایران و به موجب آن افزایش هزینه به منظور سفر به کشورهای همسایه همچون ترکیه، آذربایجان و ...