IELTS
مهاجرت تحصیلی و کاری
آزمون آیلتس یا سیستم آزمون زبان انگلیسی بین المللی (International English Language Testing System) یکی از معتبرترین آزمون های زبان انگلیسی در دنیاست. اگه تو این آزمون نمره مورد نظرتون رو بگیرین، به راحتی میتونین به اکثر کشورها مهاجرت تحصیلی و کاری انجام بدین. این آزمون چهار مهارت گفتاری(speaking) شنیداری(listening) دیداری(reading) و نوشتاری(writing) رو می سنجه و در دو بخش کتبی(2 ساعت و 40 دقیقه) و شفاهی(15 الی 20 دقیقه) برگزار میشه.
آزمون آکادمیک و جنرال
آزمون آیلتس دو نوع مختلف آکادمیک و جنرال داره که به گفته سایت معتبر ielts.org آزمون آکادمیک برای پذیرش از دانشگاه ها و آزمون جنرال برای مهاجرت کاری به کشورهای استرالیا، نیوزلند، انگلستان و کانادا به کار میره، اما به این نکته هم اشاره کرده که نوع آزمون انتخابی شما بستگی به قوانین ورود سازمان یا دانشگاهی که قراره بهش مراجعه کنید داره. اما نگران نباشید چون هر دوی این ها تقریبا شبیه به هم هستن به طوریکه بخشهای speaking و listening اونها مشابه و تفاوت شون در بخشهای reading و writing هستش.
آیلتس یا سایر آزمون ها؟
خوب حالا این سوال پیش میاد که اگر این آزمون برای مهاجرت کامل و کافیه پس چرا بقیه آزمون ها به وجود اومدن؟
خوب خیلی ساده بگم که بالا رفتن نرخ مهاجرت مردم از کشورهای مختلف و افزایش متقاضیان باعث شده تا گرفتن پذیرش از بعضی دانشگاه ها و یا گرفتن ویزای کاری از بعضی کشورها نیازمند کسب نمره بالای زبان باشه. چون واقعا رقابت سخت تر شده. درسال های گذشته گرفتن نمره ی بالا در آزمون آیلتس زیاد سخت نبود، اما در سال های اخیر گرفتن نمره 8 تقریبا غیر ممکن شده.
خوب پس راه حل چیه؟
راه حل خیلی ساده است! گرفتن نمره از آزمون های دیگه مثل PTE و Duolingo و ..... به همین سادگی. خبر خوب اینه که آزمون پی تی ای برای مهاجرت تحصیلی به (تقریبا)همه دانشگاه های دنیا و مهاجرت کاری به کشورهای استرالیا، نیوزلند و انگلستان مورد تاییده ولی هنوز اندک دانشگاه هایی(عموما سطح پایین) هستن که این آزمون رو نمی پذیرن. همچنین، سازمان امور مهاجرت کانادا هنوز این مدرک رو برای مهاجرت کاری به کانادا قبول نکرده، اما خبرهایی شنیده میشه که احتمالا در آینده ی نزدیک کانادا هم برای مهاجرت کاری به جمع پذیرش کنندگان این مدرک بپیونده :). مدرک دولینگو هم برای گرفتن پذیرش از بسیاری از دانشگاه های جهان قابل ارائه است ولی برای مهاجرت کاری نمیشه از اون استفاده کرد.
مزایا و معایب
یکی از معایب آزمون آیلتس هزینه اضافی برای ارسال نتیجه آزمون به دانشگاه هاست که تا 5 دانشگاه اول رایگانه ولی بعد از اون به ازای هر دانشگاه مبلغی در حدود 3.16 دلار باید پرداخت کنید. یک عیب بزرگ دیگه این آزمون تعداد کم تصحیح کننده های آزمونه که برای ماژول اسپیکینگ یک نفر و برای رایتینگ هم یک نفر هستش که این باعث میشه گاها نمره ها سلیقه ای داده بشه. اما یک مزیت بزرگ رو باید در نظر داشته باشیم و اون اینکه آزمون آیلتس تقریبا برای همه دانشگاه ها و سازمان های مهاجرتی مورد قبوله که این یک مزیت خیلی بزرگ برای آیلتس محسوب میشه.
نتیجه گیری
برگزاری آزمون در ایران و در نتیجه هزینه کمتر
مهاجرت تحصیلی و کاری به تمام دانشگاه ها و کشورها
دشواری در گرفتن نمره مناسب
تصحیح آزمون توسط انسان(و نه کامپیوتر)
نمره دهی سلیقه ای توسط تصحیح کننده
هزینه اضافی برای ارسال به بیش از 5 دانشگاه