انواع روش های یادگیری زبان
در طی سالیان اخیر که یادگیری زبان یکی از دغدغه های اصلی تمام افراد در جوامع مختلف شده، روش های مختلفی برای یادگیری زبان ارائه شده. کشور ما هم از این قاعده مستثنی نیست و اساتید از این روش ها و روش هایی که خودشون در ایران ابداع کردن، دارن به زبان آموزان، زبان رو آموزش میدن. ما هم اینجا قصد داریم اون ها رو به شما معرفی کنیم، اما قبل از اون باید به یک نکته اشاره کنیم که یک نسخه رو نمیشه برای همه پیچید! آدما به اندازه تفاوت در چهره شون، در روش های یادگیری هم متفاوتن، بنابراین باید دید هر شخص با کدام روش بهتر یاد میگیره.
یادگیری به صورت عملی
یه نکته دیگه حاصل تجربه خودمه. من در مدرسه و دانشگاه برنامه نویسی رو یاد گرفتم اما وقتی وارد اولین شرکت شدم و کار رو به صورت واقعی شروع کردم، تازه فهمیدم چیزی بلد نبودم! بله، ما اگر تمام اصول و قواعد و کلمات انگلیسی رو هم از بر باشیم ولی به صورت عملی از اونها استفاده نکرده باشیم انگار هیچ چی بلد نیستیم. خوب حالا روش عملی برای یادگیری زبان چیه؟ شما باید در کنار روش هایی که در ادامه توضیح دادیم، سعی کنید تو شبکه های اجتماعی مثل فیسبوک و اینستاگرام با افراد انگلیسی زبان ارتباط برقرار کنید و با اون ها به صورت متنی و از اون مهمتر تصویری صحبت کنید. اینطوری عملا وارد یادگیری زبان شدید.
دیدن حقیقت و دوری از سراب
قبل از اینکه به توضیح روش ها بپردازیم، باید به چند نکته اشاره کنیم. اگر در هر وبسایت و یا مرجعی جست و جو کنید، نوشته که روزی 5 کلمه بخونی بعد یک سال فلان قد کلمه یادگرفتی! بله درسته ولی چرا به این اشاره نمیکنن که روز اول 5 کلمه، روز دوم 5 تا جدید به علاوه مرور 5 تای روز قبل که میشه 10 کلمه و به همین ترتیب شما تا روز 365ام سال حساب کنید که در روز چند تا کلمه باید مرور کنید! هر چند نیاز نیست هر روز تمام کلمه های روزهای قبل رو مرور کنیم ولی اینکه با گفتن یه عدد 5 بگیم که کاری نداره، کاری کاملا اشتباهه. یکی از مشکلات اصلی زبان آموزان اینه که با همین حرف ها میرن که زبان یاد بگیرن اما بعد از مدت کوتاهی با سختی های اون مواجه میشن و جا میزنن چون آمادگی ذهنی برای روبرو شدن با این واقعیت ها رو نداشتن. به نظرم اولین قدم در یادگیری، دیدن واقعیت هاست. شما اگر میخواین به قله کوه برسید، اول باید ذهنتون رو آماده کنید.
مکالمه با افراد انگلیسی زبان
همانطور که در عبارت قبلی عنوان کردم، سعی کنید با افراد انگلیسی زبان در شبکه های اجتماعی ارتباط بگیرید و چه به صورت متنی و چه بصورت تصویری با اونها صحبت کنید. این در واقع بهترین و اولین روش یادگیریه و قطعا هیچ روشی از این قوی تر نخواهد بود. اما شما همین اول کار نباید این کار رو انجام بدید، چرا که حداقل باید با چند جمله ساده منظورتون رو برسونید تا بتونید با شخص انگلیسی زبان ارتباط رو شروع کنید. بنابراین وقتی یه مقدار به زبان انگلیسی آگاه شدید، ارتباطتون رو با انگلیسی زبان ها شکل بدید. خودتون به مرور متوجه اثر فوق العاده این روش خواهید شد.
خواندن کلمات
شما باید هر روز تعدادی کلمه رو بخونید اما این واقعیت رو بدونید که این کلمات نیاز به تکرار دارن در غیر این صورت فراموش میشن. این کار برای خیلی ها آزار دهنده ست. پس چه کار باید کرد؟ یه روش خوب اینه که یه جمله که اون کلمه یا ترکیبی از کلمات در اون استفاده شده باشه رو پیدا کنیم و اون کلمه یا کلمات رو در جمله مرور کنیم. بعضی افراد اینطوری بهتر یاد میگیرن. همچنین هر کلمه یه سری کلمات مشابه هم داره که یادگیری اونها در کنار هم میتونه به یادگیری بهتر کمک کنه.
خواندن و یا گوش دادن به خبرها
یکی از روش هایی که خیلی از افراد تونستن با اون زبانشون رو تقویت کنن خواندن، گوش کردن و دیدن اخبار به زبان انگلیسیه. شما میتونید به راحتی خبرها رو در اینترنت و یا رسانه های اجتماعی پیدا کنید. شاید اوایل متوجه معنی خیلی از کلمات نشید اما اشکالی نداره، اون کلمات رو به همراه معنی شون در موبایل یا هر جای دیگه ای یادداشت کنید و مرتب مرور کنید. بعد از یه مدت این کلمه ها مرتب در اخبار و رسانه ها تکرار میشن و شما متوجه معنی اون ها خواهید شد.
خواندن و گوش کردن به قصه ها و پادکست ها
یکی دیگه از روش های یادگیری زبان، گوش کردن و خواندن قصه ها و همچنین پادکست های انگلیسیه. شاید حتی این روش از روش قبلی هم بهتر باشه اما انتخاب بین این دو روش بستگی به علاقه شما داره. بعضی افراد به اخبار بیشتر علاقه دارن و بعضی به قصه و یا پادکست. یه مزیت قصه و پادکست اینه که شما جذب داستان و یا موضوع مطرح شده میشین و با علاقه تا پایان، اون رو دنبال میکنین.
نوشتن متن کوتاه
شاید این روزها که همه مون تو موبایل و کامپیوتر وقتمون رو میگذرونیم خیلی برامون سخت باشه که بخوایم کمی برای نوشتن وقت بگذاریم. اما اگر این کار رو حتی چند روز در هفته انجام بدید خیلی به یادگیری شما کمک میکنه. فکر کنید که هیچوقت به مدرسه نمیرفتید، درسته که میتونستید به زبان فارسی صحبت کنید، اما نمیتونستید بنویسید! بنابراین نوشتن خیلی مهمه چرا که حتی بعضی کلمات رو وقتی مینویسید متوجه نحوه بیان کردنش میشید. پیشنهاد ما اینه که حتما چند روز در هفته وقت بزارید و در مورد اتفاقات روزتون یک متنی به زبان انگلیسی بنویسید. ضمنا میتونید به جای اتفاقات روز، یه داستان کوتاه بنویسید و هر کلمه ای رو که واژه معادل انگلیسیش رو نمیدونستید توی سایت Google translator بزنید و ترجمه اش رو ببینید.
تلفظ صحیح کلمات
این خیلی مهمه که کلمات رو درست ادا کنید و نحوه بیان درست کلمات رو یاد بگیرید. متاسفانه در مدارس ما گویش صحیح کلمات انگلیسی رعایت نمیشه و همین باعث میشه حتی چند کلمه انگلیسی هم که بلدین رو وقتی از دهان یک انگلیسی زبان میشنوید، متوجه نشید. در انگلیسی دو لحجه بریتیش و امریکن وجود داره که بهتره شما زبان رو به یکی از این دو لحجه یاد بگیرید و تا زمانی که کمی حرفه ای نشدید، اون ها رو با هم قاطی نکنید. بهترین کار اینه که وقتی یک کلمه جدید رو میخونید، اون رو توی یه برنامه که امکان خواندن و پخش کلمات و جملات انگلیسی رو داره قرار بدید و با تلفظ صحیح بشنوید و تکرار کنید.
گوش کردن و تکرار آن با صدای بلند
سعی کنید متن های انگلیسی رو بلند بخونید و تکرار کنید تا روان خوانی تون اوکی بشه. اگه خاطرتون باشه کلاس اول ابتدایی نمیتونستین یه متن فارسی رو روان بخونید اما الان خیلی سریع تونستین این متن رو بخونین. بنابراین خواندن، مقدمه یادگیری زبانه و به این فکر کنید که اگر خواندن متن فارسی رو بلد نبودید شاید نمیتونستید آموزش های انگلیسی رو در سایت های فارسی پیدا کنید.